Ми (толтыру)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер миы 500 г, пияз 2, май 4 ас қасық, қаймақ 2 ас қасық, су 4 стакан, сірке суы 3% 4 ас қасық, лавр жапырағы, тұз, бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Жаңа піскен миды 1,5-2 сағат бойы суық суға салып, пленканы абайлап бөліп, қанды ағызып, миды қышқылдандырылған, тұздалған суы бар кастрюльге салыңыз, лавр жапырағын қосып, жұмсақ қайнатыңыз. 15 - 20 минут дайын болғанға дейін. Қайнатылған миды суытып, ұсақтап турап, майға қуырылған қаймақ пен пиязбен араластырыңыз.