Пісірілген сиыр етінің миы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Миы - 700 г, пияз - 1 бас, 1 сәбіз, 1/2 балдыркөк, шарап сірке суы - 1 ас қасық, 1 лавр жапырағы, 5 бұрыш бұрышы, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: ұн - 50 г, май - 25 г, сүт - 500 мл, мускат жаңғағы (ұнтақ) - 2 г, ірімшік - 80 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Миды суық суға салып, пленкалардан тазартыңыз, шайыңыз, тұзды қайнаған суға құйыңыз, көкөністер мен дәмдеуіштермен 30-35 минут қайнатыңыз. Салқындатылған миды текшелерге кесіңіз. Тұздықты келесідей дайындаңыз: ұнды қайнаған сүтке салыңыз, оны сары маймен алдын ала сүртіңіз, араластырыңыз, шамамен 30 минут. Қуыруға арналған табаны сары маймен майлаңыз, оған тұздықтың жартысын құйыңыз, миды салыңыз, қалған тұздықты құйыңыз, үгітілген ірімшік пен мускат жаңғағын себіңіз де, ыстық пешке 10 минутқа қойыңыз. Тіскебасарға еріген сары маймен ыстық күйінде қызмет етіңіз.