Қаймақ қосылған сиыр етінің миы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Миы-750 г, сары май-100 г, ұн-1,5 ас қасық, пияз - 2 бас, қаймақ - 200 мл, сүйек сорпасы - 500 мл, пышақтың ұшында ұнтақталған қызыл бұрыш, сірке суы - 1 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Картоп пюресі үшін: картоп - 1 кг, май - 50 г, сүт - 250 мл, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Миды суық суға салыңыз, пленкалардан тазалаңыз, жуыңыз және тұз бен сірке суы қосылған 1 литр суға қайнатыңыз. Дайын миды елекке тастаңыз. Майда майдалап туралған пиязды құтқарып, ұнтақталған қызыл бұрышты қосып, сүйек сорпасын құйып, қайнатыңыз, ұн, тұз және бұрышты маймен араластырып, 30 минут қайнатыңыз, кейде араластырыңыз. Салқындатылған миды кесектерге кесіңіз, кастрюльге салыңыз, тұздық пен жаңа қаймақ құйыңыз, 5 минут қайнатыңыз. Шикі қабығынан тазартылған картопты тұзды қайнаған суға құйып пісіріңіз, езіңіз, ыстық сүт пен маймен шайқаңыз. Миға картоп пюресі қосылған ыстық күйінде қызмет етіңіз.