Қара майы бар сиыр етінің миы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Миы - 700 г, пияз - 1 бас, 1 сәбіз, 1/2 балдыркөк, шарап сірке суы - 1 ас қасық, 1 лавр жапырағы, 5 бұрыш бұрышы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қара май қосылған тұздық үшін: сары май - 60 г, ақжелкен - 1 шоқ, шарап сірке суы - 2 ас қасық, мидың қайнатпасы - 2 ас қасық, дәміне қарай ұнтақталған бұрыш. Миды нан пісірілген миға арналған сияқты пісіріңіз және пісіріңіз. Тұздықты келесідей дайындаңыз: сары майды табада қыздырыңыз және сары май қызарғанша отта ұстаңыз, оның қарайып кетпеуін және күйіп кетпеуін қадағалаңыз. Бөлек кастрюльде майдалап туралған жасыл ақжелкенді сірке суымен және миы қайнатылған қайнатпамен араластырып, 1,5 ас қасық тұздық қалғанша қайнатыңыз. Тұз, бұрыш және дайындалған майды қосып, жақсылап араластырыңыз да, қайнатылған миды осы тұздықпен дәмдеңіз.