Спаржа қосылған энтрекот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Антрекот - 1 кг, спаржа - 750 г, өсімдік майы - 100 мл, дәміне қарай бұрыш және тұз.
Сипаттамасы Тұздық үшін: сары май - 200 г, 4 шикі сарысы, бұрыш бұрышы-1 шай қасық, сірке суы-1/2 С1акана, тұз, кайен бұрышы, 1/2 лимон қосылған шырын. Ентрекотты жасыл салат қосылған ентрекоттың бір пайызына сәйкес дайындаңыз. Қояншөпті қабыршақтардан шыңдарынан бастап тазалаңыз, үстіңгі қатты қабаттарын алып тастаңыз, сабақтарының төменгі, талшықты бөлігін кесіп алыңыз және қояншөпті 5-8 сабақтың шоғырымен байлаңыз. Бөренелерді кастрюльге салыңыз, үстіңгі жағын жаппай қайнаған су құйыңыз (олар бумен пісіріледі) және баяу отта пісіріңіз. Дайын спаржаны елекке салыңыз, ағызып, жылы жерге қойыңыз. Тұздықты келесідей етіп дайындаңыз. Бұрышты ұсақтап, ас сірке суын құйып, қайнатыңыз, қақпақпен жабыңыз, барлық сірке суы қайнағанша, содан кейін бұрышты суық сумен (2 ас қасық) құйыңыз, шикі сарысы мен кішкене бөліктерін салыңыз. сары май, араластырыңыз және тұздық қалыңдағанша су моншасында пісіріңіз (жақсы қаймақ сияқты). Қоюланған тұздықты сүзіп, тұздап, оған лимон шырынын қосыңыз. Энтрекотты жұқа тілімдерге кесіңіз (бір порцияға 3 тілім) және гүл шоғына салынған спаржа мен аздап ет шырынын қосып, табаққа салыңыз. Сары майдан жасалған тұздықты бөлек, қайықта қызмет етіңіз. Ескертпе. Егер тұздық пісіру кезінде қатып қалса, оны суық сумен қалпына келтіруге болады. Суық суы бар ыдысқа (1-2 ас қасық) бір қасық ұйыған тұздықты салып, жақсылап араластырыңыз да, бірте-бірте ұйыған тұздықты қосып, тұздық пайдалануға дайын болғанша ағаш қасықпен үздіксіз араластырыңыз.