Тұшпара және каперстерден жасалған тұздық қосылған пісірілген қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1, 5 кг қой етінің целлюлозасы (бром, артқы жағы), 1 шай қасық тұз, 4 орташа сәбіз, 3 орташа пияз, 3 ас қасық інжу арпа, 2 шай қасық туралған ақжелкен.
Сипаттамасы Тұшпара: 120 г ұн, 60 г майдалап туралған шошқа майы, 1/4 шай қасық сода, 1 пияз, 1 шай қасық майдалап туралған ақжелкен, 1 толық емес шай қасық тұз, бұрыш, аздап суық су. Капер тұздығы: 2 ас қасық сары май немесе маргарин, 4 толық емес ас қасық ұн, 1 стакан сүт, 1 стакан қой сорпасы, тұз, бұрыш, 1 ас қасық консервілер, 1 шай қасық сірке суы. Етті үлкен кастрюльге салыңыз, тұзды су құйыңыз (ол барлық етті жабуы керек) және баяу отта 1, 5 сағат қайнатыңыз. Содан кейін інжу арпасын және тағы жарты сағаттан кейін көкөністерді қосыңыз. 2, 5 сағаттан кейін ет әдетте дайын болады. Оны табаққа салыңыз да, үстіне ақжелкен себілген арпа мен көкөністермен бірге қызмет етіңіз. Гарнирге тұшпара мен капер тұздығын беріңіз. Тұшпараға арналған барлық өнімдерді араластырыңыз, шай қасықпен біртіндеп су құйыңыз, жеткілікті үлпілдек және қатты қамыр илеңіз (ол ыдыстардан артта қалуы керек). Қамырды 12 дөңгелек шарға айналдырып, қайнаған тұзды суға немесе ет сорпасына салып, қақпағын жауып, баяу отта 20-30 минут қайнатыңыз. Тұздықты сары майдан, ұннан және сүтпен араластырылған өте ыстық сорпадан дайындаңыз, үнемі араластырыңыз. Оны 3 минут қайнатыңыз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш себіңіз. Қызмет көрсетер алдында каперс пен сірке суын қосыңыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз.