Қаймақ қосылған бұғы етінен жасалған қуыру
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 1/2 кг. сан етінен сүйексіз бұғы еті, 150 г. тұздалмаған шошқа майы, 400 г. қаймақ, 1 ас қасық сары май, 2 ас қасық ұн, 1 1/2 кесе сірке суы, 1 л су, 2 ірі пияз, 3 лавр жапырағы, 8 - 10 бұршақ бұрыш, дәміне қарай тұз. Суды пияз және дәмдеуіштермен қайнатыңыз, суытып, сірке суын қосыңыз. Жуылған етті қолайлы мөлшердегі ыдысқа салыңыз, үстіне суық тұздық құйыңыз және оны күн сайын аударып, 5 күн бойы суық жерге қойыңыз. 5 күннен кейін етті маринадтан алып тастаңыз, сіңірлерден тазартыңыз, сүлгімен құрғатыңыз, шошқа майымен, тұзбен себіңіз, ұн себіңіз (1 ас қасық) және ыстық майға барлық жағынан қуырыңыз, содан кейін оны табаға салыңыз. . Ет қуырылған табаға 1 стакан су құйыңыз, қайнатыңыз және кастрюльге құйыңыз, маринадтан пияз мен дәмдеуіштерді қосыңыз, қақпақпен жабыңыз және етті жұмсақ болғанша баяу отта қайнатыңыз, жиі шырын құйыңыз. Дайын етті талшықтар бойынша кесіңіз, табаққа салыңыз, тұтас бөліктің пішінін беріңіз. Бұқтырудан қалған тұздыққа 1 ас қасық ұн қосып, қайнатыңыз, қаймақ қосыңыз, қайтадан қайнатыңыз, дуршлаг арқылы сүзіп, туралған етті осы тұздықпен құйыңыз.