Тәтті және қышқыл тұздықтағы шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г майсыз шошқа еті, 250 г маринадталған қияр, 2 түйір сарымсақ, 2 - 3 ас қасық сірке суы, 2 ас қасық қант, 2 - 3 ас қасық сорпа көк, 1 шай қасық крахмал, 3 ас қасық ұн, 2 жұмыртқа, 1 шай қасық тұз, 1/2 шай қасық бұрыш, 4 ас қасық су, 2 ас қасық өсімдік майы. Етті кесектерге кесіңіз. Ұннан, судан, жұмыртқадан, тұз бен бұрыштан тым сұйық емес қамыр илеңіз. Ет кесектерін қамырға батырып, тез арада қуырғышқа салыңыз. Т= 180 кезінде 5 - 7 минут қуырыңыз. Ауа қуырғышқа бір уақытта көп мөлшерде ет кесектерін салуға болмайды. Қуырғаннан кейін оларды құрғатыңыз. Тұздықты дайындаңыз: 2 ас қасық өсімдік майын алыңыз, оны табада қыздырыңыз, ұсақталған сарымсақты қосыңыз, аздап қуырыңыз және оттан алыңыз. Содан кейін сірке суын, қантты, жасыл сорпаны, сұйылтылған крахмалды, туралған маринадталған қиярды, бұрышты қосыңыз. Тұздықты қайнатыңыз және оны ет кесектеріне құйыңыз. Шошқа етін күрішпен немесе макаронмен бірге ұсыныңыз.