Қыша тұздығындағы тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 1 тауық еті, 1 ас қасық өсімдік майы, 2-3 ас қасық сары май немесе маргарин, тұз, Тұздық: 1 шай қасық (слайдпен) сары май немесе маргарин, 1 шай қасық (слайдпен) ұн, 1 шай қасық (слайдпен) қыша, 1 кесе тауық сорпасы, 1/2 кесе қаймақ немесе қышқыл сүт, бір шымшым қант, пышақтың ұшындағы тұз, 1 шай қасық сірке суы, 2 сарысы. Тауықтың ішін тазалаңыз, шайыңыз және бөліктерге бөліңіз. Тұз және өсімдік майымен сүртіңіз. Тұмшапешке салып, қуырыңыз, жиі босатылған шырын немесе аздап су құйыңыз. Тауық қуырылып жатқанда, сорпадан сорпаны дайындаңыз және оны дұрыс қайнатыңыз. Сары май мен ұннан тұздыққа тұздық дайындаңыз, оны бір стақан сорпамен сұйылтыңыз, қыша мен сірке суын, қаймақ қосып, қайнатыңыз. Сарысын аздап тұздықпен араластырып, қалған тұздыққа қосыңыз. Тұздықты өте баяу отта немесе бу ваннасында қоюланғанша қайнатыңыз. Дәміне қарай тұз және бір шымшым қант қосып дәмдеңіз. Бұл тұздықпен дайын тауық етінің үстіне құйып, өте баяу отта қайнатыңыз.