Қыша қосылған сарыуыз тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 шай қасықтан (үстіңгі жағымен) сары май немесе маргарин, ұн және қыша ұнтағы, 1 кесе тауық сорпасы, 1/2 кесе қышқыл сүт немесе қаймақ, 1 шай қасық сірке суы, 3 сарысы, аздап қант және тұз.
Сипаттамасы Сары май мен ұннан ақ тұздықты дайындаңыз, оны сорпамен сұйылтыңыз, қыша, сірке суын, қаймақ қосып, баяу отта қайнатыңыз. Шикі сарысын аз мөлшерде тұздықпен араластырыңыз да, оларды тұздыққа өткір түрде енгізіңіз. Қайнағанша немесе бу ваннасында қоюлау үшін қыздырыңыз, дәміне қарай тұз бен қант қосыңыз. Тұздықты балық немесе құс етінен жасалған тағамдарға дайындалғаннан кейін бірден қолданыңыз.