Жемістермен бұқтырылған күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 0,5 күркетауық, 2-3 ас қасық.л сары май немесе құс майы, 2-2,5 кесе сорпа немесе су, тұз, бұрыш, 1 бас пияз немесе пияз, 500 г жаңа піскен немесе 300 г кептірілген жемістер (алма, мейіз, қара өрік, өрік және т.б.), 4 ас қасық.л шарап немесе алма шырыны, 1 ас қасық.л ұн, 4 ас қасық.л кілегей, шөптер.
Сипаттамасы Күркетауық етін кесектерге кесіңіз, ұнға ораңыз және қоңыр қабық пайда болғанша майға қуырыңыз. Қуырудың соңында ұсақталған пиязды қосыңыз. Су немесе сорпа құйыңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз. Сұйықтық қайнаған кезде жолақтарға кесілген жемістерді, шарапты немесе шырынды қосып, қақпақпен баяу отта қайнатыңыз. Ет дайын болған кезде тұздықты кілегей мен шөптермен дәмдеңіз. Гарнирге қайнатылған күріш, пияз және сәбізді ұсыныңыз.