Пияз және алма пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер )1 стакан ұн, 1 шай қасық. қопсытқыш, 100 г сүзбе, 4 ас қасық.л сүт, 4 ас қасық.л өсімдік майы, 400 г пияз, 50-80 г ысталған төс еті, 1 ас қасық.л сары май, 4 алма, 1 стакан қаймақ, 3 жұмыртқа, 100 г үгітілген ірімшік, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Жаңа еленген ұнды қопсытқышпен (сірке суымен сөндірілген сода қолдануға болады) және тұзбен араластырыңыз. Електен өткізілген өсімдік майын, сүтті және сүзбені қосыңыз. Барлығын жақсылап араластырыңыз және тоңазытқышқа шамамен жарты сағатқа қойыңыз. Төсшені кішкене текшелерге бөліп, аздап қуырыңыз. Пиязды тілімдерге бөліп, сары майға қуырыңыз. Алманың қабығы мен ортасын аршып, жұқа тілімдерге кесіңіз. Оларды дайындалған пияз, қаймақ, жұмыртқа және үгітілген ірімшікпен араластырыңыз. Дайындалған қамырды қажетті мөлшерде және қалыңдықта қабатқа жайыңыз. Оны табаның түбін және бүйірлерін жабу үшін маймен майланған терең табаға немесе табаға жіберіңіз. Қамырдың бетін жармаға аздап себіңіз, үстіңгі жағын және үстіне * дайындалған төс етін салыңыз. Пирогтың шеттерін салманың үстіне сәл көтеріп, әдемі етіп қысыңыз. Тортты орташа қыздырылған пеште шамамен бір сағат пісіріңіз.