Қой етінің толтырылған иықтары (тағамдары: африкалық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 1250 гр қозының иық пышағы 3 қой бүйрегі 100 гр шампиньон саңырауқұлағы 4 ас қасық.л неміс бренди 15 паприка толтырылған зәйтүн 1 шоқ ақжелкен жарты шай қасық. тимьян және 4 розмарин инесі тұз бұрышы 1 ас қасық.л лимон шырыны М л ет сорпасы 2 шай қасық. томат пастасы 1 стакан қаймақ 1-2 ас қасық.л қызыл шарап аздап қант
Сипаттамасы Дайындау: Қой етінен сүйектерді алып тастаңыз. Бүйректерді кішкене текшелерге кесіңіз, суық суға 20 минутқа қойыңыз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, тілімдерге кесіңіз. 1 ас қасық қуырыңыз.л ыстық майды 3 минут қайнатыңыз, жұлдызқұрттардан алыңыз. бүйректерді құрғатыңыз, ұнға орап, 1 ас қасықта қуырыңыз.л ыстық май 1 минут. Бренди құйыңыз, саңырауқұлақтармен, зәйтүнмен, туралған ақжелкенмен, тимьянмен, розмаринмен, аздап тұз бен бұрышпен араластырыңыз. Қойды массаға толтырыңыз, саңылауды жабыңыз, етті аздап байлаңыз. Сыртынан тұз бен бұрыш себіңіз, табаға салыңыз, 2 ас қасық жағыңыз.л ыстық май. Алдын ала қыздырылған пеште пісіріңіз (эл.: 225 С, газ.: 4-қадам) алдымен 20 минут. Температураны электрондық поштаға ауыстырыңыз: 200 C, газ: 3-қадам, пеш одан әрі шамамен жарты сағат. Уақыт өте келе етті лимон шырынын жағыңыз. Дайын етті жылы жерге қойыңыз. Сорпаны мяса жасалған тұздыққа құйыңыз, қайнатыңыз және ағызыңыз. Томат пастасы мен қаймақ қосыңыз. Тұздықты қызыл шарап, тұз, бұрыш және қантпен дәмдеңіз. Қойды өте ыстық күйінде беріңіз. Жасыл жасыл бұршақтармен және қуырылған картоппен дәмді.