Кәстрөлдегі жасыл бұршақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г жасыл бұршақ, 500 г шошқа еті, 2 пияз, 2 қызанақ, 1 ас қасық.л. томат пастасы, 250 г жаңа саңырауқұлақтар, 1 жұмыртқа, 1 шай қасық. ұн, 2-3 ас қасық.л. қаймақ, 3 ас қасық.л. дәміне қарай үгітілген ірімшік, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Етті кішкене текшелерге кесіңіз, туралған пияз мен қызанақпен қуырыңыз. Ет жартылай дайын болған кезде, талшықтан тазартылған және екіге бөлінген жасыл бұршақ дәндерін салыңыз, ыстық су құйыңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз. Баяу отта қайнатыңыз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, жақсылап жуыңыз, ұсақтап тураңыз және жұмсақ болғанша бұқтырыңыз, томат пастасын, жұмыртқаны, қаймақты қосып, ұн себіңіз де, тағы біраз қайнатыңыз. Содан кейін саңырауқұлақтарды бұршақпен араластырыңыз, бәрін отқа төзімді керамикалық ыдысқа салыңыз, үстіне үгітілген ірімшік себіңіз де, пісіру үшін ыстық пешке салыңыз, ал үстінде алтын қабық пайда болады.