Саңырауқұлақты солянка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер саңырауқұлақтар 500 г, жаңа қырыққабат 1 кг, тұздалған қияр 1, пияз 1, томат пюресі 2 ас қасық, қант 2 шай қасық, еріген сары май 4 ас қасық, дәміне қарай тұз, лавр жапырағы, сірке суы 3% 3 ас қасық, нан үгіндісі 3 ас қасық.
Сипаттамасы Қырыққабатты ұсақтап турап, еріген сары май қосылған кастрюльге салыңыз, аздап сүт қосып, шамамен 1 сағат қайнатыңыз.Қырыққабат жұмсақ болған кезде кастрюльге томат пюресі, қант, тұз, лавр жапырағы мен сірке суын қосыңыз. Қуыруға арналған саңырауқұлақтар бұл тағамға әр түрлі болуы мүмкін. Оларды қайнатып, тілімдерге бөліп, майға қуыру керек. Саңырауқұлақтарға қуырылған пиязды, туралған қиярды, тұзды қосып, барлық өнімдерді қақпақпен 20 минут қайнатыңыз. Қырыққабат пен саңырауқұлақтарды қабаттарға терең табаға салыңыз. Бұл жағдайда төменгі және жоғарғы қабаттар қырыққабаттан тұруы керек. Қырыққабаттың үстіне май тамызып, нан үгіндісін себіңіз де, солянканы пеште 1/2 сағат пісіріңіз.