Қырыққабат қосылған пирогтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 14 дана. жұмыртқа - 2 дана. ұн - 1 ас қасық еріген сары май - 4 ас қасық тұз.
Сипаттамасы ТАРТЫЛҒАН ет: қырыққабат - 200-250 гр. пияз - 1 дана. май - 1 ас қасық Картопты тазалаңыз, шайыңыз және қайнатыңыз. Ыстық күйінде ет тартқыштан өткізіп, тұз, жұмыртқа қосып, араластырыңыз. Жаңа қырыққабатты майдалап турап, маймен қуырыңыз. Пиязды бөлек қуырып, шикі жұмыртқамен бірге қырыққабатқа салып, тұздап, араластырыңыз. Алынған картоп массасын дөңгелек пирожныйларға бөліп, үстіне туралған қырыққабатты салып, пирожныйлар түрінде орап, ұнға салып, қуырыңыз. Үстелге ыстық күйінде маймен бірге қызмет етіңіз. Пирогтарды дайындау үшін қуырылған пияз қосылған қайнатылған мяса жасалған тартылған етті, сондай-ақ ашытылған қырыққабатты пайдалануға болады. Бұл жағдайда оны майға пиязбен бұқтырып, содан кейін аздап қант қосу керек.