Доброгеядан алынған рецепт бойынша баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Баклажандар - 4 дана, ұн - 50 г, дәміне қарай тұз, өсімдік майы - 100 мл, үгітілген ірімшік - 100 г, нан үгіндісі - 1 ас қасық, сиыр еті - 100 г, шошқа еті - 100 г, бұзау - 100 г, пияз - 2 бас, томат пастасы - 1 ас қасық, сүйек сорпасы - 1 стақан, ақ тұздық - 2 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Декорация үшін: 5 кішкентай қызанақ.
Сипаттамасы Баклажандарды жуыңыз және тазалаңыз, оларды ұзына бойына жіңішке тілімдерге бөліп, тұздап, ащы шырынын ағызу үшін бір сағатқа қалдырыңыз. Ас үй майлығымен құрғатыңыз, ұнға ораңыз және майға қуырыңыз. Сиыр, шошқа еті мен бұзауды ет тартқыштан өткізіп, майдалап туралған пиязбен бірге қуырыңыз. Ұсақталған етге кесектерсіз томат пастасын (немесе қабығы мен тұқымынан тазартылған 3 қызанақты) қосып, сорпаны немесе суды құйып, қайнатыңыз. Тұз бен бұрыш, ақ тұздық, кішкене жасыл ақжелкен қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Қуырылған баклажанмен майланған және нан үгіндісіне себілген қуырылған табаның түбі мен қабырғаларын салыңыз, үгітілген ірімшікке себіңіз, 2 ас қасық тартылған етті біркелкі етіп жайыңыз, содан кейін қабаттарға салыңыз, кезектесіп, баклажан мен ет, әр қабатты үгітілген ірімшікке себіңіз. . Соңғы қабат баклажаннан, ал үстіңгі жағы екіге бөлінген ұсақ қызанақтан тұруы керек. Қуыруға арналған табаны орташа қыздырылған пешке 30-45 минутқа қойыңыз. Баклажандарды ыстық күйінде, қалауыңыз бойынша, томат тұздығымен немесе жаңа қаймақпен бірге беріңіз.