Ет қосылған баклажаннан жасалған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Баклажандар-1, 250 кг, шошқа етінің целлюлозасы-350 г, сиыр етінің целлюлозасы-350 г, пияз-250 г, ірімшік-50 г, ұн-30 г, томат пастасы - 50 г, ет сорпасы - 1 стақан, қызанақ - 300 г, май - 200 г, нан үгіндісі - 1 ас қасық, тұз және бұрыш вку- су бойынша.
Сипаттамасы Баклажандарды жуыңыз, тазалаңыз, ұзындығы бойынша жұқа тілімдерге кесіңіз, тұз себіңіз және ағызып жіберіңіз, ұнға орап, сары майға қуырыңыз. Майланған және нан үгіндісіне себілген дөңгелек бұқтырылған табаның (немесе табаның) түбін және бүйірлерін баклажанның ең ұзын тілімдерімен (бұқтырылған табаның түбінің ортасынан шетіне дейін) салыңыз. Майдалап туралған пиязды құтқарыңыз, оған ет тартқыштан ұсақ електен өткізілген етті салып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Қосу. қасық ұн, томат пастасы, қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақ,. бір стақан сорпаны құйып, қайнатыңыз. Қуырылған ет пен баклажанды баклажан қабаттары бар кастрюльге қабаттарға салыңыз, әр қабатқа үгітілген ірімшік себіңіз. Баклажанның ұзын тілімдерін табаның ортасына қарай бүктеңіз, сонда барлық мазмұны торт пішінін алады және оны пешке салыңыз. Ыстық, қаймақпен, томат тұздығымен немесе тек үгітілген ірімшікпен бірге қызмет етіңіз.