Картоп пюресі қосылған пісірілген ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг сиыр еті, 1,5 кг картоп, 250 г пияз, 25 г тамыр (сәбіз, балдыркөк, ақжелкен), 25 г ірімшік немесе крекер, 50-75 г томат пастасы, 35 г бидай ұны, 60 г май, 15-30 г сары май, 2,5 кесе сорпа, 1 жұмыртқа, 4-5 ас қасық. қасықтар 3% сірке суы, 10-20 г қант, 50 г "Оңтүстік" соусы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сиыр етінің етін (бром, жамбас, жауырынның жоғарғы бөлігі) сүйектен бөліп алыңыз. Сүйектерді қуырыңыз, сумен жабыңыз және олардан сорпаны пісіріңіз. Қуырылған ет целлюлозасын дайын сорпаға салыңыз, шамамен 1/2 сағаттан кейін - қуырылған тамырларды салып, бәрін шамамен 2 сағат қайнатыңыз. Картопты тазалаңыз, қайнатыңыз және одан қалың пюре дайындаңыз. Оны дәміне қарай тұзбен дәмдеңіз де, металл ыдыстың шетіне тістелген түтікшесі бар кондитерлік қапшықтан жылы күйінде шығарыңыз немесе шұжықпен жайып, металл ыдыстың немесе табаның бүйіріне орналастырыңыз, оған пішін беріңіз. әдемі шекара, пюрені жұмыртқамен майлаңыз. Пияз тұздығын дайындаңыз. Ол үшін тазартылған пиязды ұсақтап турап, майға қызарғанша қуырыңыз, оған томат пастасын қосып, бәрін қуырыңыз, сірке суын құйыңыз және қайнатыңыз. Басқа кастрюльде ұнды майға қою сары түске дейін қуырыңыз, оны сүзілген күшті ет сорпасымен сұйылтыңыз, 10-15 минут қайнатыңыз, қуырылған пияз мен томат пастасына құйыңыз, бәрін 10-15 минут қайнатыңыз, дәміне қарай дәмдеңіз. тұз, сірке суы, қант және қалауыңыз бойынша "Оңтүстік" соусы. Картоп пюресі қосылған отқа төзімді табаққа аздап тұздық құйыңыз, қайнатылған етті кең тілімдерге кесіңіз, үстіне қалған тұздықты құйыңыз, үгітілген ірімшік немесе нан үгіндісін себіңіз, еріген сары маймен себіңіз, пешке салыңыз. және пісіріңіз. Картоп пюресін қайнатылған және қуырылған картоппен алмастыруға болады, бұл жағдайда етті пісіруге болмайды, тек жақсылап қыздыруға болады.