Ет пен алма қосылған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет 0,5 кг, алма 2 дана., қырыққабат 1 бас, пияз 0,5 кг., тұз 1 шай қасық., дәмдеуіштер 0,5 шай қасық., бал зімбірі 1 дана., өсімдік майы 50 г.
Сипаттамасы Қырыққабат орамдарына капут жапырақтарын дайындаңыз. Толтыру үшін пиязды тураңыз. Алма, ортасын алып тастап, тілімдерге бөліп, пиязбен араластырыңыз. Ет кесектерін ұрып, ұсақтап тураңыз, тұз, бұрыш, майдалап туралған пиязбен бірге қуырыңыз (алмасыз). Толтырманы дайындалған жапырақтарға салыңыз, қырыққабат орамдарын кесіңіз және оларды жіппен байлаңыз. Маймен майланған терең табаға немесе кастрюльге алма қосылған пияз қабатын, үстіне қырыққабат орамдарын салыңыз. Егер қырыққабат орамдары көп болса, онда мұндай қабаттар кастрөлдің жоғарғы жағына дейін жасалады. Ет қуырылған табаға ыстық су құйыңыз, қайнатыңыз, дәміне қарай тұз, дәмдеуіштер қосыңыз және алынған тұздықты қырыққабат орамдарына құйып, шамамен жарты сағат қайнатыңыз. Содан кейін тұздықты ағызып, оған бір тілім қара бидай нанын немесе бал зімбірін үккіштен өткізіп, қайтадан қырыққабат орамдарына құйып, дайын болғанға дейін тағы жарты сағаттай қайнатыңыз.