Шпинат жапырақтарындағы қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті - 750 г, шпинаттың үлкен жапырақтары - 40-50 дана, күріш - 75 г, жасыл пияз - 2 шоқ, пияз - 1 бас, аскөк, май - 50 г, шырын 1 лимон, ұн - 2, 5 ас қасық, жаңа қаймақ - 5 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Шпинат жапырақтарындағы қырыққабат орамдарына арналған фаршты жүзім жапырақтарындағы қырыққабат орамдары сияқты дайындаңыз. Шпинат жапырақтары жүзім жапырақтарына қарағанда әлдеқайда нәзік, сондықтан оларды тез күйдіру керек. Ұсақталған етті шпинатқа, сондай-ақ жүзім жапырақтарына ораңыз. Толтырылған қырыққабатты кастрюльге қатар-қатар етіп салыңыз, майдалап туралған пияз бен аскөк шөптерін себіңіз, қырыққабат орамдарының алдыңғы қатарының деңгейіне дейін жылы сумен жабыңыз. Баяу отта қайнатыңыз. Күріш дерлік дайын болған кезде, сары маймен араластырылған ұнды қосып, лимон шырынын қышқылдандырып, кастрюльді қақпақпен жаппай пешке салыңыз. Үстелге жаңа қаймақпен бірге қызмет етіңіз.