Ярцах долмасы (Қырыққабат орамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Қой еті 160
құйрық майы 20 немесе ерітілген сары май 25
жаңа піскен жүзім жапырақтары 50 немесе ашытылған 100
пияз 20
күріш 20
аршылған бұршақ 20
шөптер (Кинза
аскөк) 20
мацони 50
даршын 0
2
кептірілген жалбыз 3
ұнтақталған бұрыш қара 0
1
тұз.
құйрық майы 20 немесе ерітілген сары май 25
жаңа піскен жүзім жапырақтары 50 немесе ашытылған 100
пияз 20
күріш 20
аршылған бұршақ 20
шөптер (Кинза
аскөк) 20
мацони 50
даршын 0
2
кептірілген жалбыз 3
ұнтақталған бұрыш қара 0
1
тұз.
Сипаттамасы Қойды пиязбен бірге ет тартқыштан өткізеді, оған тұз, бұрыш, шөптер, күріш, бұрын суланған бұршақ қосып, массаны араластырады. Пісірілген тартылған етті күйдірілген жүзім жапырақтарына орайды. Толтырылған қырыққабатты ыдысқа салып, сорпа, шошқа майын қосып, бұқтырады. Даршын мен жалбыз себілген жеке тұздықпен беріледі. Мацони бөлек беріледі.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Ярцах долмасы (Қырыққабат орамдары) пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся Қой еті 160, құйрық майы 20 немесе ерітілген сары май 25, жаңа піскен жүзім жапырақтары 50 немесе ашытылған 100, пияз 20, күріш 20, аршылған бұршақ 20, шөптер (Кинза, аскөк) 20, мацони 50, даршын 0,2, кептірілген жалбыз 3, ұнтақталған бұрыш қара 0,1, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz