Ярцах долмасы (Қырыққабат орамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-41-1.webp)
Өнімдер Қой еті 160, құйрық майы 20 немесе ерітілген сары май 25, жаңа піскен жүзім жапырақтары 50 немесе ашытылған 100, пияз 20, күріш 20, аршылған бұршақ 20, шөптер (Кинза, аскөк) 20, мацони 50, даршын 0,2, кептірілген жалбыз 3, ұнтақталған бұрыш қара 0,1, тұз.
Сипаттамасы Қойды пиязбен бірге ет тартқыштан өткізеді, оған тұз, бұрыш, шөптер, күріш, бұрын суланған бұршақ қосып, массаны араластырады. Пісірілген тартылған етті күйдірілген жүзім жапырақтарына орайды. Толтырылған қырыққабатты ыдысқа салып, сорпа, шошқа майын қосып, бұқтырады. Даршын мен жалбыз себілген жеке тұздықпен беріледі. Мацони бөлек беріледі.