Қарақшылық тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 220, сары май 30, құрғақ ақ шарап 30, ет шырыны немесе тауық сорпасы 40, ветчина 10, жаңа саңырауқұлақтар 30, зәйтүн 50, тартылған тауық еті 20, жұмыртқа 1 дана., күріш 50, ақжелкен, аскөк 50, тұз.
Сипаттамасы Тауықтың филесі мен аяқтары қызарғанша қуырылады, үстіне ақ шарап пен ет шырыны немесе тауық сорпасы құйылады, хош иісті шөптер қосылады және жұмсақ болғанша бұқтырылады. Гарнирге жолақтарға кесілген және сары маймен бұқтырылған жаңа саңырауқұлақтар, сондай-ақ ветчина, тауық етімен толтырылған қара зәйтүн, сары маймен бұқтырылған және қуырылған ұсақ жұмыртқалар беріледі. Күріш бөлек дайындалады. Ол келесідей беріледі: бұршақ, ветчина және саңырауқұлақ қосылған ет тағамның ортасына қойылады, салмасы бар зәйтүндер еттің жанына қойылады. Тауық еті бұқтырылған тұздықпен құйылады.