"Мельбурн" тауықтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-10-1.webp)
Өнімдер Тауықтар 220, зәйтүн майы 30, сары май 15, құрғақ ақ шарап 30, ет шырыны 50, томат пюресі 10, баклажан 250, ұн 10, сары май 10, қызанақ 20, сарымсақ 4, картоп 100, ақжелкен, тұз.
Сипаттамасы Тауықтың филесі мен аяқтары зәйтүн майына қуырылады, үстіне ақ шарап пен ет шырыны құйылады, тұздыққа қызғылт түс беру үшін томат пюресі қосылады, дәміне қарай тұздалады, хош иісті шөптер енгізіліп, бұқтырылады. Тауыққа тұздықтың астында беріледі. Гарнирге тазартылған және туралған, тұздалған, ұнға пісірілген және сары май мен зәйтүн майының тең бөліктерінің қоспасында қуырылған баклажандар беріледі. Олардың үстіне майдалап туралған және қуырылған қызанақ, дәміне қарай сарымсақ, ыдыстың екі шетіне ұсақ жаңғақ тәрізді қуырылған картоп салынады.