Күріш қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 300, күріш 70, пияз 80, сары май 30, қызанақ 80, қалампыр, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Тауықтың іші тазартылған және жуылған ұшасы пісіріледі, оны сары маймен алдын ала суарады. Ұшаны кесектерге бөліп, сүйектерді алып тастайды. Сары майға қуырылған, үгітілген пияз және күріш. Су құйылады, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, қалампыр, майдалап туралған қызанақ, пияз қосылған күріш қосылады және пеште 20-25 минут қайнатылады. Қызанақтарды, қалампыр дәндерін алып тастап, күрішке майдалап туралған және қуырылған тауықтың бауырын қосады. Күрішті табаққа салып, үстіне тауықтың етін жайып, үстіне бұқтырған кезде пайда болған тұздықты құяды.