Тауық етінен жасалған салат (Кариб теңізі аралдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық 300, алмұрт 80, лимон 1/2 дана., қыша 5, қаймақ 50, ұнтақталған қара және қызыл бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Дайындалған тауықтың ұшасын түкірікке қуырады, терісін төсінен және аяқтарынан алып тастайды, филесін алып тастайды, оны бірдей бөліктерге бөліп, табаққа салады. Тауықтың бауыры сары майға қуырылады және шанышқымен езіледі. Ірі хош иісті алмұрт теріден және тұқымдардан тазартылып, тауық етімен бірдей кесектерге кесіледі. Алмұрт қараңғыланбауы үшін лимон шырынын құйып, ет салынған табаққа салады. Ұнтақталған бауырға лимон шырыны, қыша, ұнтақталған қара бұрыш, тұз және жақсылап шайқалған қаймақ қосылады. Аздап араластырыңыз, ет пен алмұрт салынған табаққа салыңыз, қызыл және қара бұрыш себіңіз, бәрін жақсылап араластырыңыз және жасыл салат жапырақтарымен безендіріңіз.