Югослав тіліндегі тауықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Тауық еті 220, өсімдік майы 50, ақжелкен 5, сарымсақ 3, пияз 20, лимон шырыны 10, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Балапанды бөліктерге бөліп, әр бөлігін шанышқымен шаншып алады. Маринад өсімдік майынан, туралған жаңа ақжелкеннен, тұздан, ұнтақталған қара бұрыштан, үгітілген сарымсақтан, майдалап туралған пияздан және лимон шырынынан дайындалады. Құсты мезгіл-мезгіл айналдырып, жақсылап араластырылған тұздыққа 3-4 сағатқа қояды. Содан кейін етті алып тастайды, маринадты ағызып жібереді және кесектерді барлық жағынан 15 минут бойы қуырады, көбіне шөп майымен себеді. Көкөністер мен картоп чиптерімен безендірілген.