Қырыққабат қосылған үйрек (немесе қарақұйрық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 үйрек, қырыққабат - 2 бас қырыққабат, шошқа майы (немесе өсімдік майы) - 200 г, қызанақ - 250 г, бұрыш - 10 бұршақ, 1 лавр жапырағы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Өңделген және жуылған үйректі сыртынан және ішінен тұзбен сүртіңіз, науаға немесе майы бар кастрюльге салыңыз да, пешке қуырыңыз, науадан мезгіл-мезгіл май құйыңыз. Үйрек барлық жағынан қызарған кезде, үйрекке майдалап туралған және аздап сығылған қырыққабатты, қабығы аршылған және туралған қызанақты, бұрышты, лавр жапырағын салып, қырыққабат дайын болғанша қуыруды жалғастырыңыз. Гоминимен бірге ыстық күйінде қызмет етіңіз.