Қышқыл қырыққабат пен тұшпара қосылған қуырылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 500 г бел немесе иық пышағы, 350 г ұн, 140 г ақ нан, 2 сарысы, 300 г сүт, 10 г ашытқы, 1 кг қырыққабат, тұз, зире, сарымсақ, 2 пияз.
Сипаттамасы Белді немесе шпательді 100 г кесектерге кесіңіз. Тұз, зире себіңіз, туралған пиязбен бірге табаға салыңыз, аздап су құйыңыз да, пешке 1-1,5 сағатқа қойыңыз. Майды мезгіл-мезгіл сумен құйыңыз. Майы бар кастрюльге майдалап туралған пияз мен қырыққабатты салып, аздап су құйып, 20 минут қайнатыңыз. Аздап ұн қосуға болады. Дәміне қарай қант пен тұз. Тұшпараны дайындау үшін ашытқымен қамыр илеу керек. Содан кейін оған 1 х 1 см өлшемді текшелерге кесілген ақ нанды қосыңыз. Алынған қамырды жайып, нан түрінде бірнеше бөлікке бөліп, қайнаған суға кем дегенде 20 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында дайын нандарды қалыңдығы 1 см кесектерге кесіңіз.