Татар тіліндегі саусақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сүйексіз сиыр немесе қой еті 600-800 г., шошқа майы 250 гр., тоқаштан 300 гр., тұз, бұрыш. Неше порцияға арналған: 4. Етті талшықтарға қарсы қалыңдығы 1 см, алақаннан сәл кішірек кесектерге кесіңіз. Тік бұрышты пішін беруге және екі есе үлкейтуге тырысып, екі жағынан ұрып-соғу жақсы. Шошқа майын ұзындығы 7-8 см болатын 1 см кесектерге кесіңіз. Крекер - бірдей мөлшерде. Тұз бен бұрышты табаққа араластырып, аздап су құйыңыз, бірақ массасы сұйық болуы үшін. Ұрылған етті қоспамен жабыңыз, үстіне шошқа майын, үстіне крекер салыңыз. Саусақты барлық жағынан жабық етіп орап, жіппен байлаңыз. Саусақтарды барлық жағынан ыстық табада көп мөлшерде майға (өсімдік майына) және суға қуырыңыз. Әрі қарай, саусақтарыңызды патчқа ауыстырыңыз (жіпті алыңыз !!!) қуырғаннан кейін майды сол жерге құйыңыз. Саусақтардың үштен екісі маймен жабылуы керек, егер жеткіліксіз болса - май мен су қосыңыз. Латкада шамамен 1 сағат қайнатыңыз.