Карниталар (негізгі курстар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция үшін қажет: 1 туралған пияз, 3 түйір сарымсақ, 3 ас қасық. ас қасық сірке суы, тұз, бұрыш, бір шымшым түйіршіктелген қант, 1,5 кг шошқа еті, 625 мл (3,25 кесе) су, 250 г туралған шошқа майы, жылы бидай шелпектері. Электрлік араластырғышты немесе тағамдық процессорды пайдаланып, пиязды, сарымсақты, сірке суын, тұзды, бұрышты және қантты тегіс массаға араластырыңыз. Оны кастрюльге салыңыз. Сүйекті мяса ажыратыңыз, бірақ тастамаңыз. Етті үлкен кесектерге кесіңіз, пияз массасына салыңыз және етті барлық жағынан жабу үшін жақсылап араластырыңыз. Ыстыққа төзімді ыдысқа (кастрюльге) жіберіңіз, қақпақпен жабыңыз және түнде қалдырыңыз. Пешті 160 Вт дейін алдын ала қыздырыңыз. Кәстрөлге су құйыңыз, сүйек пен шошқа майын салыңыз. Қақпақты жабыңыз және пешке 2 сағатқа қойыңыз, мезгіл -мезгіл қақпақты алыңыз және араластырыңыз. Етті саңылаулы қасықпен қуырылған табадан алыңыз да, терең пісіру парағына жіберіңіз. Науаны пешке жарты сағатқа немесе ет аздап қызарғанша қойыңыз. Осы уақытта қуырылған табадағы сұйықтықтан майдың барлық үстіңгі қабатын алып тастаңыз және шұңқырды тастаңыз. Сұйықтықты 90 мл (0,3 кесе) дейін буланғанша жоғары отта қайнатыңыз. Етті қызмет көрсететін табаққа салыңыз да, пайда болған тұздықпен жабыңыз. Жылы шелпектермен бірге ұсыныңыз.