Алма қосылған қызыл қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 450 г қызыл қырыққабат, 375 г алма, 1 орташа пияз, 50 г сары май, 50 г қоңыр қант, 2,5 г қалампыр, 45 мл су, 30 мл сидр немесе шарап сірке суы, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Қырыққабатты сабағын алып тастап, өте жұқа етіп тураңыз. Алманы тазалаңыз және кесіңіз, ортасын алыңыз. Пиязды аршып, жұқалап тураңыз. Пияз мен майды ыстыққа төзімді үлкен ыдысқа салыңыз. Қақпақты жабыңыз және шамамен 3 минут пісіріңіз. Қант, қалампыр, су, сірке суын қосып жақсылап араластырыңыз. Содан кейін қырыққабат пен алманы қосыңыз. Қақпақты жабыңыз және қырыққабат жұмсақ болғанша мезгіл-мезгіл араластыра отырып, 15 минут пісіріңіз. Дәміне қарай тұз себіңіз. Қызыл қырыққабат қуырылған немесе грильде пісірілген ветчина немесе шошқа етімен жақсы салқын немесе ыстық. Сондай-ақ, тағамды грильде пісірілген шұжықтармен немесе ысталған шұжықтармен бірге беруге болады - оларды пісірілген қырыққабаттың үстіне жайып, қақпақпен жауып, шұжықтар ыстық болғанша 5 минут пісіруге болады.