Көкөніс самсалары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 1 кішкене пияз, 1 түйір сарымсақ, 1 кішкене сәбіз, 5 мл өсімдік майы, 15 мл карри соусы, 15 мл лимон шырыны, 15 мл томат пюресі, 50 г бұршақ балмұздақ, 4 үлкен қамыр парағы (жартылай фабрикаттар).
Сипаттамасы Пияздың, сарымсақтың, картоптың және сәбіздің қабығын аршып, тураңыз. Майды құйып, пиязды ыстыққа төзімді кішкене кастрюльге салыңыз, қақпағын жабыңыз және 100% температурада 2 минут қыздырыңыз. Сәбіз мен картопты қосыңыз, араластырыңыз, қақпақпен жабыңыз, 100% температурада 2 минут пісіріңіз. Карри тұздығын, лимон шырынын, томат пюресі мен бұршақ қосыңыз. Суытып қойыңыз. Қамырдың бір парағын маймен майлап, оны екіге бүктеңіз. Көкөніс қоспасының төрттен бір бөлігін оның бір шетіне қойыңыз. Үшбұрышты конвертті жасау үшін салманы ораңыз. Сондай-ақ, қалған конверттерді қалған толтырумен ораңыз. Пешті ішінде металл науасы бар пешті 190°C дейін алдын ала қыздырыңыз. Самосаларды маймен майлаңыз, пергаментті қыздырылған металл табаққа төменгі деңгейге қойыңыз. 20% және 190°C ыстық ауа температурасында 15-18 минут пісіріңіз, самсалар қытырлақ және алтын қоңыр болғанша оларды жарты айналымға айналдырыңыз.