Жүзім жапырақтарындағы қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы (тағамдар: грек) 12 консервіленген жүзім жапырағы, 2 ас қасық. зәйтүн майының қасықтары, 0,5 лимон шырыны, 2 үгітілген сарымсақ қалампыры, 3 шай қасық майдалап туралған майоран шөптері, тұз, бұрыш, 6 парақ жайылған қатпарлы қамыр, 2 ас қасық. еріген сары май қасықтары, 6 қой еті, настурция гүлдері, жалбыз. Жүзім жапырақтарын бір сағатқа суық суға салып қойыңыз. Қайнаған суға 5 минут қайнатыңыз. Суды төгіп тастаңыз және сүлгімен құрғатыңыз. Зәйтүн майы, лимон шырыны, сарымсақ, майоран, тұз, бұрышты араластырыңыз. Маринадты қойдың үстіне құйып, салқын жерде бір сағатқа қойыңыз. Пешті 190°C дейін қыздырыңыз. Қамыр парақтарын еріген сары маймен майлаңыз. Шетінен ортасына қарай жүзім жапырағын салыңыз, үстіне қойдың бір бөлігін салыңыз, басқа жүзім жапырағымен жабыңыз. Қой етін қамырға орап салыңыз. Қытырлақ, алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін 20-30 минут пісіріңіз. Настурция жапырақтары мен жалбызға себілген үстелге қызмет етіңіз