Кориандр астындағы қызыл лютиан балығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4-6 порция үшін қажет: 1 кг қызыл лютиан филесі немесе басқа қатты ақ балық, әрқайсысы 0,25 кесе жаңа лимон шырыны мен зәйтүн майы, тұз, 30 г жаңа піскен ақ нан үгіндісі, 1 түйір майдалап туралған сарымсақ, 6 ас қасық. туралған жаңа кориандр қасықтары, 1 шай қасық үгітілген лимон қабығы, бұрыш. Балық филесін жуыңыз және құрғатыңыз. Түбі ауыр табаны өсімдік майымен аздап майлаңыз. Балықты жарты лимон шырыны мен 1 шай қасық тұзбен сүртіңіз. Табаға терісін төмен қаратып салыңыз. Балық сұйықтықпен жабылуы үшін суық су құйыңыз. Қайнатыңыз, содан кейін отты азайтыңыз және 5 минут қайнатыңыз. Аударыңыз. Басқа кастрюльде өсімдік майының жартысын қыздырыңыз, нан үгіндісін, сарымсақ, тұз және 4 ас қасық кориандр қосыңыз. Қиыршықтар алтынға айналғанға дейін үнемі араластыра отырып, баяу отта қайнатыңыз. Қоспаны балықтың үстіне жайыңыз. Балық толығымен дайын болғанға дейін тағы 5 минут қайнатыңыз. Қалған лимон шырыны мен өсімдік майын араластырып, балықтың үстіне құйыңыз. 2-3 минут сөндіріңіз. Қалған кориандрді, үгітілген лимон қабығын және бұрышты араластырып, дайын тағамның үстіне себіңіз.