Мексикалық стильдегі қой еті (негізгі курстар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция үшін қажет: 1/2 кесе құрғақ ақ шарап, 1/2 кесе ананас шырыны, 2-4 ас қасық. ас қасық лимон шырыны, 8 ас қасық. майдалап туралған кориандр қасықтары, 3 аршылған және туралған чили бұрышы (тұқымсыз), 2 майдалап туралған сарымсақ қалампыры, 700 г қой еті, 1 үлкен авокадо, 1 үлкен қызанақ, 1 туралған салат жапырағы, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 1 майдалап туралған пияз, 6 қыздырылған лаваш (міндетті емес). Етті астық бойымен жұқа жолақтарға кесіңіз. Орташа ыдыста 1 ас қасық шарапты, ананас шырынын және лимон шырынын, 2 ас қасық кориандрді, бір туралған чилиді және туралған сарымсақтың жартысын араластырыңыз. Бір жаққа қойыңыз. Осы ингредиенттердің қалған мөлшерін таяз табаққа араластырыңыз да, ет қосыңыз, 1 сағат бойы маринадтауға қалдырыңыз. Авокадоны аршып, тураңыз, туралған қызанақпен бірге бірінші ыдысқа қосыңыз. Бірге араластырыңыз. Салатты ыдыстың шетіне жайып, үстіне авокадо қоспасын жайып, бір жағына қойыңыз. Табаны қыздырыңыз, май құйыңыз. Саңылаулы қасықты пайдаланып, ет кесектерін маринадтан алыңыз, табаға екі бөлікке жіберіңіз және түсі өзгергенше 2-3 минут қуырыңыз. Ыдысқа аударыңыз. Пиязды табаға салыңыз да, жұмсарғанша 2-3 минут қуырыңыз. Етті қайтадан табаға салыңыз. 1-ден 2 минутқа дейін қуырыңыз. Етті табаққа салыңыз да, жылы пита нанымен бірге беріңіз (міндетті емес).