Юкатан стиліндегі треска
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін қажет: 4 дана треска филесі (әрқайсысының салмағы 125-185 г), 2 ас қасық. ас қасық жаңа лимон шырыны, тұз, бұрыш, 1 ас қасық. зәйтүн майы қасық, 1 ұсақ туралған пияз, 1 ұсақ туралған жасыл болгар бұрышы (тұқымсыз), 60 г аршылған асқабақ тұқымы, 2 ас қасық. майдалап туралған кориандр қасықтары, 0,25 кесе апельсин шырыны, 2 қатты пісірілген жұмыртқа және гарнирге арналған лимон тілімдері. Пешті 180 Вт дейін алдын ала қыздырыңыз. Балықты сіңіргіш ас үй қағазымен сүртіңіз және лимон шырынын сүртіңіз. Филелерді ыстыққа төзімді таяз табаққа, аздап тұз бен бұрышқа бүктеңіз. Майды орташа мөлшердегі кастрюльге қыздырыңыз. Пиязды, жасыл бұрышты, асқабақ тұқымын және кориандрдің жартысын қосыңыз. Пияз жұмсақ, бірақ қызарғанша аздап қуырыңыз. Салманың негізгі бөлігін балық филесінің арасына, ал қалғанын үстіне қойыңыз. Апельсин шырынын үстіне құйыңыз. Қақпақты жабыңыз және дайын болғанға дейін 15-20 минут пісіріңіз. Жұмыртқаның төрттен бір бөлігімен және лимон кесектерімен бірге қызмет етіңіз