Алма мен апельсин қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы қуыруға арналған 4 тауық еті, әрқайсысы 400 г 700 г картоп, жұқа тілімдерге кесілген 350 г жасыл алма, тілімдерге кесілген 1 үлкен пияз, жұқа сақиналарға кесілген 1 лавр жапырағы Ақжелкеннің 3 бұтағы 1 балдыркөк сабағы, туралған 1 апельсиннің қабығы, ұсақ үккішпен 1/4 шай қасық ұнтақталған қалампыр мен иісті бұрыш 3/4 шай қасық ұнтақталған даршын 1/2 шай қасық тұз ұнтақталған қара бұрыш бір стақан апельсин шырыны 1 ас қасық зәйтүн майы 2 шай қасық (үстіңгі жағы жоқ) нан үгіндісі 1 апельсин , тілімдерге бөліңіз және безендіру үшін жасыл бұтақтарды Пешті 200°C дейін қыздырыңыз. Тауықтың артқы жағын кесіңіз, содан кейін оны орап, тегістеңіз, шайыңыз және майлықпен сүртіңіз. Картопты, алма мен пиязды зәйтүн майымен майланған үлкен пісірме табаққа салыңыз. Лавр жапырағы, ақжелкен, балдыркөк және апельсин қабығын қосыңыз. Ұнтақталған қалампыр, хош иісті бұрыш және даршын себіңіз, дәміне қарай бұрыш қосып, қажетті тұздың жартысын қосыңыз. Тауықтың терісін үстіңгі жағына контейнердің ортасына қойып, қалған тұз бен аздап бұрыш себіңіз. Апельсин шырынын құйыңыз, зәйтүн майымен майлаңыз және ұсақталған нан үгіндісіне себіңіз. Тұмшапеште қытырлақ, алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін 1-1/2 сағат пісіріңіз. Лавр жапырағын алыңыз, ыдысты безендіріңіз және қызмет етіңіз және т.б.