Шығыс стиліндегі кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кәуап үшін: 600 г ақ тауық еті (тауықтың төс еті), 500 г ұсақ консервіленген қызанақ, 2 жасыл болгар бұрышы, тұз, бұрыш, 1 ас қасық. л зәйтүн майы. Тұздық үшін: 2 түйір сарымсақ, 2 ас қасық. л зәйтүн майы, 1 ас қасық. л томат пюресі, 1/2 шай қасық. ұнтақталған қызыл бұрыш, тұз, бұрыш, дәмдеуіштер (тимьян, орегано және т.б.). Алдымен тұздықты дайындаңыз. Томат пюресін зәйтүн майымен араластырыңыз және тегіс болғанша мұқият езіңіз. Ұнтақталған сарымсақты, дәмдеуіштерді қосып, жақсылап араластырыңыз. Тауықтың төс еттерін шайыңыз, аздап шайқаңыз және жұқа тілімдерге кесіңіз. Ыдысқа салыңыз, қызанақ-сарымсақ тұздығымен жабыңыз және 2 сағатқа қалдырыңыз, қызанақты банкадан алыңыз да, сұйықтық ағып кетуі үшін елекке салыңыз. Тәтті бұрышты жуыңыз, үлкен текшелерге (2х2 см) кесіңіз де, аздап қайнатыңыз. Тауық етін түтіктерге орап, қызанақ пен тәтті бұрышпен бірге шашлыққа салыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз, ұнтақталған қызыл бұрыш пен дәмдеуіштерді себіңіз, зәйтүн майымен себіңіз. Шашлыктарды пісірме табаққа салыңыз да, ыстық пешке салыңыз. 15 минут пісіріңіз (микротолқынды пеште - 5 минут).