Отты кеспе балық бұқтырмасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы (кесілген балықтың орнына кальмар филесін қолдануға болады) 600 г маргаритка сақиналары, 2 лимон шырыны, 1000 г қызанақ, 4 түйір сарымсақ, 1 ас қасық. л. анис арақ, 100 мл зәйтүн майы, 2 ұсақ пияз, 1 цуккини цуккини, 2 ас қасық. л. жаңа піскен насыбайгүл, ұнтақталған қызыл ыстық бұрыш. Дайындау әдісі 1. Кесілген балықты лимон шырынын себіңіз. 2. ал қызанақтарды кесіп, үстіне қайнаған су құйып, қабығын алып тастаңыз. Сабақтардың негізін алып тастаңыз, қызанақты ұсақтап тураңыз. 3. Тазартылған сарымсақты ұсақтап тураңыз. Қызанақпен, анис арағымен, зәйтүн майымен және маргаритка сақиналарымен бірге қыш ыдыстарға салыңыз. 4. Тазартылған пиязды сақиналарға кесіңіз, цуккиниді жуыңыз, сонымен қатар тілімдерге кесіңіз. Пияз мен цуккиниді сол жерге салыңыз. 5. Насыбайгүлді турап, оны кеспе балық пен көкөністерге себіңіз де, қақпақпен жабыңыз. 6. Керамикалық ыдысты қақпақпен жауып, суық пешке салыңыз да, 200 градуста қайнатыңыз. шамамен 45 минут. 7. Қызмет көрсетер алдында тұз бен қызыл ыстық бұрыш қосып дәмдеңіз.