Ет шарларынан жасалған кәуаптар (екінші курстар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порцияға қажет: 4 кішкене цуккини (цуккини), 130 г шампиньон саңырауқұлағы, 130 г ұсақ қызанақ, 250 г тартылған сиыр немесе бұзау еті, 1 ұсақ туралған пияз, 1 ас қасық. майдалап туралған кориандр қасық, 0,25 шай қасық майдалап туралған зире, бір шымшым кайен бұрышы, 1 ұрылған жұмыртқа, тұз, бұрыш, көкөністерді дәмдеуге арналған май. Цуккиниді (цуккини) 1 дюймдік тілімдерге кесіңіз және 5 минут ішінде сөндіріңіз. Суды төгіп тастаңыз. Әр бөліктің бір ұшынан целлюлозаны кесу үшін шай қасықты пайдаланыңыз. Саңырауқұлақтардың аяқтарын қақпақтардан бөліп, аяқтарын ұсақтап турап, бөлек ыдысқа салыңыз. Қызанақтан шыңдарды кесіңіз, тұқымдарды шай қасықпен мұқият алып тастаңыз. Орташа мөлшердегі ыдыста тартылған ет, пияз, кориандр, зире, кайен бұрышы, жұмыртқа мен туралған саңырауқұлақ аяқтарын араластырыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Грильді ең жоғары температураға дейін қыздырыңыз. Цуккиниді (цуккини), қызанақты және саңырауқұлақтың қақпағын алынған ет қоспасымен толтырып, кезек-кезек шашлыктарға жіп салыңыз, сонда олар бір-біріне тығыз орналасады. Зәйтүн майын тамызыңыз және әр жағынан 10 минут гриль жасаңыз, ыдыстың күйіп қалмауын қадағалаңыз (қажет болса, температураны төмендетіңіз). Қалған қоспаларды қуыруға және жүгері чиптерімен бірге беруге болады.