Мексикалық фондю
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін қажет: 1 кг майсыз жұмыртқа, Мексикалық тұздық үшін: 1 шай қасық өсімдік майы, 1/2 майдалап туралған пияз, 1 туралған сарымсақ қалампыры, 400 г консервіленген қызанақ, 2 ас қасық. томат пастасы қасықтары, 0,5 шай қасық чили ұнтағы, 1 түйір майдалап туралған жаңа жасыл чили бұрышы (тұқымсыз), тұз, бұрыш. Етті 2,5 см 3 өлшемді текшелерге кесіңіз де, табаққа салыңыз, онда сіз тағамды үстелге қоясыз. Мексикалық тұздықты дайындау үшін майды кастрюльге қыздырып, пияз мен сарымсақты қосып, жұмсақ болғанша баяу отта қайнатыңыз. Араластыра отырып, өз шырынындағы қызанақты, томат пастасын және чили ұнтағын қосыңыз. Қақпағын ашпай 10 минут қайнатыңыз. Тұздықты тегіс болу үшін електен сүртіңіз. Қайтадан отқа қойып, чили бұрышын қосып, тағы 15 минут қайнатыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Ыстық маймен жабылған етпен бірге қызмет етіңіз.