Картоп пен ветчина қосылған жұмыртқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін қажет: қуыруға арналған 2 ірі немесе төрт орташа аршылған картоп, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 1 ұсақ туралған ұсақ пияз, 130 г пісірілген майсыз ветчина, 4 жұмыртқа, 1 авокадо және безендіруге арналған кориандр бұтақтары. Картопты 0,5 см текшелерге кесіңіз 3. Суық сумен шайыңыз. Ас үйдегі сіңіргіш қағазға жақсылап құрғатыңыз. Майды түбі қалың табада қыздырыңыз. Картоп пен пиязды қосып, қақпағын жауып, жұмсақ болғанша баяу отта шамамен 15 минут қайнатыңыз, табаны мезгіл-мезгіл шайқаңыз. Ветчинаны қосып, жақсылап араластырыңыз да, тағы 5 минут қуыруды жалғастырыңыз. Бір ас қасық көмегімен қоспада төрт шегініс жасаңыз. Жұмыртқаларды бір-бірден табаққа бөліңіз, содан кейін әрқайсысын ақырын шұңқырға салыңыз. Қақпақты жабыңыз және жұмыртқа дайын болғанша қуырыңыз, шамамен 5 минут. Авокадоның қабығын аршып, шұңқырын алып тастаңыз және тілімдерге кесіңіз. Жұмыртқа мен картопқа қызмет етіңіз, ыдысты авокадо кесектерімен және кориандр бұтақтарымен безендіріңіз.