Ет сақинасындағы қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 200 тартылған сиыр еті, 1 пияз, 1/2 жұмыртқа, 1/2 малынған тоқаш, кода, тұз, 3/2 шай қасық зире, 350 г қызанақ, 15 г сары май немесе өсімдік майы, 50 г қаймақ немесе қышқыл сүт, 1/3 ас қасық. ақжелкен қасық, l/4 шай қасық ұнтақталған тәтті паприка, l қатты пісірілген жұмыртқа, l ас қасық. нан үгіндісі қасық. Тартылған ет, майдалап туралған пияз, жұмыртқа, тоқаш, тұз, зире және шамамен 50 г суды ыдысқа араластырыңыз. Майланған және нан үгіндісіне себілген сақина тәрізді пішінді ("Ғажайып") осы массаға толтырып, пешке пісіріңіз. Осы уақытта қызанақты ұсақтап тураңыз, оларды аздап сөндіріңіз, оттан алыңыз, қаймақ, болгар бұрышы, ақжелкен мен тұз қосыңыз. Пісірілген ет сақинасын қалыптан шығарып, қыздырылған табаққа салыңыз да, дайындалған қызанақты сақинаның ішіне салыңыз. Шеттерін жұмыртқа мен туралған ақжелкенмен безендіріңіз. 1 порция - 1511 кдж/360 ккал. Б - 29 ж, Ж 19 ж. У- 18.5 ж.