Толтырылған кәді 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Орташа цуккини - 6 дана., 500 г. Ет целлюлозасы, 2 ас қасық. Күріш қасықтары, 1 пияз, 2 сәбіз, ақжелкен тамыры, ақжелкен мен аскөк, тұз. Тұздық: 3 ас қасық. Өсімдік майының қасықтары, 1 ас қасық. Ұн қасық, тұз, 100 г. Қаймақ. Етті ет тартқыштан өткізіңіз. Пиязды күрішпен бірге қуырыңыз. Майдалап туралған сәбіз мен ақжелкен тамырын қуырыңыз. Фаршты илеңіз, шөптер мен тұз қосыңыз. Алты цуккиниді таңдап алыңыз, қабығын аршып, екіге бөліңіз, тұқымдарды тазалаңыз, тартылған етпен толтырыңыз. Егер тартылған ет қалса, одан кішкене шарларды кесіп, майға қуырып, асқабақпен бірге жалпақ табаға салыңыз. Тұздықты өсімдік майына аздап қызарған пияздан, ұннан және судан дайындаңыз, дәміне қарай қаймақ, тұз қосыңыз. Цуккиниді тұздықпен жабыңыз, баяу отта немесе пеште кастрюльде, табада немесе қазанда қақпақ астында қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында қаймақ құйып, шөптерге себіңіз.