Цуккини мен картоптан жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер цуккини 500 г, картоп 3-4, жұмыртқа 3, өсімдік майы (қуыруға арналған) 2 кесе, ұн 4 ас қасық, ақжелкен көк, қаймақ 1 стакан, дәміне қарай тұз, салат жапырақтары.
Сипаттамасы Цуккиниді тазалаңыз, үлкен тесіктері бар үккіште ұсақтаңыз. Картопты қайнатыңыз, ет тартқыштан өткізіңіз немесе картоп пюресі сияқты жақсылап ұсақтаңыз. Цуккиниді картоп пюресімен араластырыңыз, алынған массаға 2 жұмыртқа, майдалап туралған жасыл ақжелкен, ұнның бір бөлігін (1 ас қасық), тұз бен бұрыш қосыңыз. Алынған массаны ұн себілген үстелге қойыңыз, одан котлеттер жасаңыз. Жұмыртқаны жақсылап езіп, оған котлетті салып, ұнмен нан пісіріңіз. Содан кейін қатты қыздырылған өсімдік майына қуырыңыз (терең қуырылған). Котлеттерді табақтарға салыңыз, салатпен безендіріңіз, қаймаққа бөлек қызмет етіңіз.