Асқабақтан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Цуккини - 5 дана (ұзындығы 8-10 см), өсімдік майы - 4-5 ас қасық, лимон шырыны - 2-3 шай қасық, сарымсақ - 5 түйір, 2-3 қызанақ, аскөк, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Жаңа піскен, жуылған цуккиниді жасыл қабығынан тазартып, тұзды қайнаған суға қайнатпай пісіріңіз. Дайын цуккиниді елекке тастаңыз. Салқындатылған цуккиниді тілімдерге бөліп, салат ыдысына салыңыз, үстіне май, лимон шырыны, сарымсақ тұзымен жақсылап езілген және майдалап туралған шөптермен дайындалған тұздықты құйыңыз. Қызанақтарды тілімдерге бөліп, салат ыдысының шетіне майдалап туралған аскөк себіңіз.