Кәді қосылған палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 5-6 цуккини, күріш-100 г, май-150 г, пияз - 1 бас, ет сорпасы - 1 л, қаймақ-200 мл, ұн - 1/2 ас қасық, сүт-1/2 кесе, ақжелкен мен аскөк, тұз және ақ ұнтақталған бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Жас және жаңа піскен цуккиниді қабығынан аршып, қайнаған сумен күйдіріп, қалыңдығы 3-4 мм тілімдерге бөліп, елекке лақтырып, ағызып жіберіңіз. Сары майға цуккиниді қайнатыңыз. Жуылған күрішті майдалап туралған пияз қосылған майға қызармай қуырыңыз, содан кейін ыстық ет сорпасын, бұрышты құйып, пешке 25-30 минутқа қойыңыз. Цуккини мен дайын күрішті маймен майланған кастрюльге кезек -кезек салыңыз, сонда күріш жоғарғы жағында болады. Ұнды өсімдік майымен араластырыңыз, сүт пен қаймақпен сұйылтыңыз, алынған тұздықты цуккини мен күрішке құйыңыз. Қуыруға арналған табаны қақпақпен жауып, пешке 15 минутқа қойыңыз. Палауға майдалап туралған ақжелкен мен аскөк қосылған ыстық күйінде беріледі.