Қаймақпен гүлденген кәді
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер гүлденген 25-30 цуккини, қаймақ - 200 мл, май - 150 г, аскөк, ұн-2 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Цуккиниді қабығынан, гүлдерінен және сабақтарынан тазалаңыз, жуыңыз және ас үй майлықтарымен құрғатыңыз. Тұтас цуккиниді қыздырылған майға алтын түске дейін қуырыңыз, оларды кастрюльге салыңыз, сумен жабыңыз және баяу отта пісіріңіз. Цуккини сіріңкемен оңай тесілген кезде дайын болады. Дайын цуккиниді елекке тастаңыз. Сорпаны қайнатыңыз, оған сары маймен араластырылған ұн, тұз салып, 15 минут қайнатыңыз. Содан кейін қаймақ құйыңыз, тағы 8 минут қайнатыңыз. Алынған тұздықты кастрюльге оған салынған цуккини үстіне құйыңыз да, кастрюльді пешке 10 минутқа қойыңыз. Асқабаққа аскөк себілген үстелге қызмет етіңіз.