Урдасы бар кәді
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер (урда - жаңа піскен қой ірімшігі) 10 цуккини (ұзындығы 10 см), урда (немесе ірімшік)-200 г, 1 жұмыртқа, қаймақ-200 мл, сары май - 50 г, аскөк, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: ұн - 1 ас қасық, сары май - 50 г.
Сипаттамасы Цуккиниді екі жағынан кесіңіз, қабығын аршыңыз, етін абайлап алыңыз, қайнаған сумен күйдіріңіз, суық су ағынының астында суытыңыз және елекке салыңыз. Урду тілін тұзбен, ұнтақталған ақ бұрышпен және майдалап туралған аскөкпен езіп, жұмыртқаны қосып, бәрін араластырыңыз. Цуккиниді толтырыңыз, ас үй сүлгімен құрғатыңыз, қыздырылған сары майға қуырыңыз, қайнаған суға құйыңыз және сұйықтықтың барлығы дерлік қайнағанша пісіріңіз. Дайын цуккиниді кастрюльге салыңыз да, қалған сорпаны қайнатыңыз, оған сары май қосылған ұнды салып, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін қаймақ (100 мл) құйып, отта тағы 5 минут ұстаңыз. Цуккинидегі тұздықты сүзіп алыңыз да, кастрюльді пешке 10 минутқа қойыңыз. Асқабаққа аскөк себілген ыстық күйінде қызмет етіңіз. Тұзды қайықта жаңа қаймаққа бөлек қызмет етіңіз.